..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Petitie voor behoud Angstel landschap

Het Angstellandschap behoort tot één van de fraaiste cultuurlandschappen van onze provincie, met buitenplaatsen, historische boerderijen, agrarisch cultuurlandschap, monumentale poldermolens en een 13e-eeuws kasteel. Dit Cultuurlandschap staat al lange tijd onder grote stedelijke druk, maar heeft deze tot nu toe altijd weten te weerstaan. Zou dit gebied het niet waard zijn om uitgezonderd te worden voor de plaatsing van zonneparken en windturbines? Blijkbaar niet want volgens de gemeente De Ronde Venen is dit de locatie voor windturbines en zonnevelden om aan de afspraken over de energietransitie te kunnen voldoen. Een groep bewoners springt in de bres met een petitie 'Geen windturbines en zonnevelden in het Angstel landschap'.

De dorpsraad Loenersloot ondersteunt deze petitie van harte want de Angstel met haar kasteel en weidelandschap raakt de kern van Loenersloot. Daar waar onze gemeente Stichtse Vecht in ieder geval geen windmolens wil laten verrijzen, wil 'De Ronde Venen' deze precies op de gemeentegrens plaatsen. Een duidelijk geval van 'not in mij backyard' zoals je helaas vaker ziet en waar gemeente De Ronde Venen juist de energietransitie-regio Noorholland-Zuid van beticht.

De dorpsraad Loenersloot houdt haar voelsprieten uitgestoken en heeft al vragen gesteld aan beide gemeentes en het Utrechts Landschap.