..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Kasteel Loenersloot: Ook in oktober nog verhalen over de barones


Het rondleidseizoen duurt dit jaar op Kasteel Loenersloot een maand langer. U kunt nu zelfs nog tot november inschrijven op onze reguliere rondleidingen. Die zijn er op donderdag- en vrijdagmiddag en ook op de zaterdagmorgen en –middag. In de herfstvakantie zijn er voor gezinnen gereduceerde prijzen.

Achter de muren van het uit de 12e eeuw stammende slot gaat een grote hoeveelheid geschiedenis schuil. Een roofridder bewoonde het, de bisschop van Utrecht belegerde het drie weken en Strick van Linschoten, lid van de toenmalige 2e kamer, verbouwde het eind 18e eeuw tot een zomerverblijf. En dat lijkt het, getuige de inrichting, nog steeds! De laatste bewoonster, een kleurrijke barones, waarover veel verhalen in omloop zijn, woonde er vanaf 1948 bijna 50 jaar permanent!

Het kasteel wordt beheerd door Utrechts Landschap. De gids neemt u mee door de stijlkamers, de keuken, de kelder en de zolder. En u kunt dus ook nog in oktober de toren beklimmen en genieten van het uitzicht. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via www.kasteelloenersloot.nl . Ook is er op 14 oktober nog een (gratis) rondleiding door het kasteelpark. Ook daarvoor dient u te reserveren.