..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Ernst Daniël Smid & Four Baritones in theater Abcoude

28 oktober 2017 brengt Ernst Daniël Smid & Four Baritones Muzikale in theater Abcoude een snoepreis van klassiek tot jazz en pop. Vier baritonsaxofoons samen met een van de kleurrijkste, meest gevierde mannelijke zangers van dit moment.

Sinds zijn zangopleiding aan het Amsterdams Conservatorium vertolkte Ernst Daniël Smid grote operarollen, van Carnegie Hall tot De Nederlandse Opera. In 1990 volgde een tweede doorbraak met zijn legendarische rol als Javert in de eerste grote Van den Ende- musical Les Misérables. Daarna volgden o.a. Sweeney Todd en The Sound of Music.

In 1992 bracht hij zijn eerste solo-cd uit met Nederlandstalige chansons en liederen, waarvoor hij de Zilveren Harp ontving. Samen met de Four Baritones maakt hij nu de balans op van zijn glansrijke carrière.

Four Baritones is een uniek saxofoonkwartet, want het bestaat uit 4 prominente baritonsaxofonisten: Ties Mellema, Niels Bijl, coryfeeën uit de klassieke saxofoonwereld, Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande jazz baritonsax; en Tini Thomsen, te horen in zowel popgroepen, jazzensembles als in het Metropole Orkest.

Ze spelen origineel repertoire en gewaagde arrangementen van bijvoorbeeld Beethoven en Led Zeppelin, en speciaal voor hen geschreven muziek.

Theater Piet Mondriaan, zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 20,00 / CJP € 14,00

Kaarten bij Readshop Abcoude, Hoogstraat 32 of via www.theaterpietmondriaan.nl .