..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Gare de Lyon in theater Abcoude

Jette van der Meij en Bartho Braat verrassen met mooi, ingetogen spel op de planken in Abcoude

Parijs 1942. Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Zij is jodin, hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven.

Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet.

Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.

De pers over Gare de Lyon:

Theaterkrant (***): 'Jette van der Meij en Bartho Braat verrassen met mooi, ingetogen spel als de twee door oorlog getekende geliefden. Subtiel schakelen ze in de vele dubbelrollen die ze moeten spelen, met net een andere mimiek, stemgebruik of fysiek. (…) Ook in de grote sprongen in tijd en ruimte weert regisseur Ad de Bont een sterke soberheid te bewaren.'

Dagblad van het Noorden (****): '“Praat over de Tweede Wereldoorlog, schrijf en zing erover. Hij is niet voorbij. Kom met verhalen, volg het gebod van Van Randwijk”.
Wies Venmans heeft dit begrepen (…) een met veel zorg en durf gemaakte voorstelling en zeker niet ‘de zoveelste’. Wat er verteld wordt is – zeventig jaar na de oorlog – nog steeds van belang, Gruwelijk, dat wel. En ook breekbaar, subtiel.'

Info

Locatie: Theater Piet Mondriaan
Datum: zaterdag 14 april 2018
Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 20,00/ CJP € 14,00

Kaarten bij Readshop Abcoude, Hoogstraat 32 of via www.theaterpietmondriaan.nl