..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Historisch muziekfestival

Terug in de tijd van pruiken en mooie gewaden. Langs de meanderende Angstel wordt er genoten van klassieke muziek in buitenplaats en kerk. Wordt er barok gedanst, met de koets gereden. Dwalende door het kasteel en dan, plots oog in oog staan met de wervelende jonge Mozart. Verhalen, toneel, begaafde musici, vertederend kindergezang, oude volksmuziek en afgesloten met een spetterend Gala. Welkom in het land van Kokanje aan de Angstel!

Monumenten & Muziekmomenten

Zaterdag 29 september 2018 van 9.45 tot 18.00 uur
Langs de Angstel van Loenersloot tot Abcoude

Stichting Troupe A’dour te Wilnis heeft de uitdaging opgepakt om aandacht te vragen voor onze bijzondere omgeving met een uniek landschap en waardevolle historische gebouwen. Hieruit is een prachtig programma tevoorschijn gekomen! Een dag met muziek, zang en dans uit de 17e en 18e eeuw. Dit alles in en rondom deze buitenplaatsen die stammen uit dezelfde periode.

De voorstellingen worden gespeeld door jong en oud, amateur en professional, velen uit de Ronde Venen en Stichtse Vecht.

Voor de allereerste keer in deze regio vindt dit unieke festival plaats. Het wordt een dag waarin de bezoekers veel informatie kunnen krijgen en horen over de diverse historische buitenplaatsen die de gemeenten rijk zijn. Jullie worden ondergedompeld in de sfeer van de 17de en 18de eeuw, de periode waarin de gegoede burgerij uit Amsterdam en Utrecht op zoek ging naar rust en schone lucht. Dat is te vinden in onze gemeenten, toen en nu nog altijd. Die tijd vond er vooral ‘vermaeck’ plaats rondom die buitenplaatsen, in de vorm van theater, klassieke muziek, poëzie en overige kunstvormen. Jullie stappen deze dag ‘De goede oude tijd’ binnen.

Programma

Het programma vangt aan om 9.45 uur bij de Hervormde kerk van Baambrugge, vanaf 11 uur zijn op diverse lokaties de concerten te bezoeken. Tickets zijn te verkrijgen via de site voor € 18,00 voor alle voorstellingen van die dag incl. een barokdansworkshop.

Het volledige programma en tickets zijn te vinden op http://monumentenenmuziekmomenten.nl en http://monumentenenmuziekmomenten.nl/homepage/programma-29-september-monumenten-muziekmomenten/.