..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Studio Idee: politiek programma nr 2

Na de succesvolle aftrap op 6 september wordt het politieke programma van Studio Idee op donderdagavond 1 november voortgezet. De avond zal in het teken staan van gebiedsgericht werken door de gemeente. Er wordt gekeken naar de rol van de dorpsraden en de wijkcommissies. Uit onderzoek blijkt dat gemeenten vinden dat de dorpsraden en wijkcommissies hun oren en ogen zijn, maar in hoeverre dragen deze dorpsraden en wijkcommissies bij aan inclusiviteit van de inwoners die willen participeren in de lokale democratie van Stichtse Vecht?

Op de avond zullen twee gastsprekers aanwezig zijn: wethouder Frank van Liempdt die bestuurlijk verantwoordelijk is voor gebiedsgericht werken en hoogleraar Bob de Wit van de universiteit Nyenrode. Hij komt een lezing geven over digitale transformatie in het openbaar bestuur. Wat betekenen die (verregaande) gevolgen van die digitale transformatie voor onze maatschappij? Hoe zal de maatschappij er in de toekomst uit gaan zien? Laat je inspireren tijdens een minicollege.

Met het politieke programma heeft Studio Idee als missie om de inwoners van Stichtse Vecht en het lokale bestuur dichter bij elkaar te brengen met als doel versteviging van de lokale democratie. Uw inbreng wordt op de politieke avonden van Studio Idee op prijs gesteld.

U bent van harte welkom op donderdagavond 1 november a.s. in Studio Idee in Loenen aan de Vecht, Driehovenlaan 2 / Rijksstraatweg t.o.v. bushalte Bredestraat. Inloop vanaf 19.30 uur en start van het programma om 20.00 uur. De toegang is vrij en aanmelden is niet nodig.