..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Workshop bij opening beweegtoestellen

Heeft U ook zin om meer samen in de buitenlucht te bewegen? Kom dan donderdag 14 maart om 16.00 uur naar Loenersloot, op ’t pleintje in de Voorburgstraat. Dan opent Olga Commandeur samen met wethouder Hetty Veneklaas de beweegtoestellen voor ouderen. Neem ook gerust uw kinderen of kleinkinderen mee. De beweegtoestellen kunnen door jong en oud gebruikt worden.

De beweegtoestellen zijn aangeschaft van het leefbaarheidsbudget van de gemeente Stichtse Vecht. Daarom zal onze wethouder Hetty Veneklaas (sport) zal de beweegtoestellen officieel openen.

Olga Commandeur is dagelijks op de tv te zien met het programma Nederland in beweging. Zij zal de mogelijkheden van de toestellen demonstreren en iedereen uitgedagen om mee te doen.

Met als doel "Door bewegen elkaar ontmoeten" geven de initiatiefnemers, Marie-Madeleine Claassen en Janna Koppe, de sociale binding in ons dorp een stimulans.

"Het is even wennen, ouderen die trainen op een speeltoestel. Toch is het belangrijk dat juist de grote groep senioren meer gaat bewegen! Meer bewegen draagt bij aan een verbeterde balans, coördinatie en vergroot daarmee de zelfstandigheid. Vanaf 14 maart is Loenersloot een nieuw sportief fenomeen rijker: beweegtoestellen voor ouderen.

Bewegen voor ouderen moet de normaalste zaak van de wereld worden. Naast dat het goed is voor de gezondheid heeft het bewegen ook een sociaal aspect. Door met elkaar te bewegen kunnen ouderen hun ervaringen delen en nieuwe mensen ontmoeten. Op het grote toestel kunnen tientallen oefeningen gedaan worden, door ouderen én kinderen."