..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

2e Pinksterdag: Dag van het Kasteel

KASTEEL LOENERSLOOT: VEEL MUZIEK EN DIVERSE ACTIVITEITEN

Op maandag 10 juni is Kasteel Loenersloot op de jaarlijkse Dag van het Kasteel te bezichtigen. Op deze 2e Pinksterdag zijn bezoekers natuurlijk van harte welkom. De speciale rondleidingen starten om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Deelnemers hebben een klein uur de tijd om de vele ruimten, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren te bekijken. Verder is er in en om het kasteel veel te doen!

Reserveren

De toegangsprijs is € 3,00 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 6,00 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Men kan reserveren via de website: www.utrechtslandschap.nl (zie Agenda bij Excursies en Activiteiten). U kiest daarvoor één van de hierboven aangegeven uren. Men kan zich ook op de dag zelf bij de tent (kassa) op de oprijlaan aanmelden. Daar kan alleen gepind worden.

Parkrondleiding

Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur is er een parkrondleiding. De parkrondleidingen zijn gratis, maar reserveert u a.u.b. Kinderen kunnen in het park blikgooien, steltlopen e.d. En in de kluizenaarshut …..

In het kasteel

In het slot, beheerd door Utrechts Landschap, zijn op die 10e juni fraaie prenten van o.a. het vroegere kasteel tentoongesteld. Elk uur worden video’s vertoond. Eén betreft de laatste kleurrijke bewoonster, barones Van Nagell-Martini Buys. Kinderen kunnen zich onder meer bij het kasteel laten schminken.

Elk uur miniconcerten: op de tafelpiano én met harp, fluit en zangeres

Een 18e-eeuws duo vertolkt elk uur op de onlangs geheel gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van bekende componisten. Elk uur is er daarnaast een mini-concert met harp en fluit. Ook geeft een zangeres elk uur een presentatie. En …. er wordt die dag adellijk bezoek verwacht.

Informatie over het kasteel

Op www.kasteelloenersloot.nl staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel, dat na de grote verbouwing 250 jaar terug in 18e-eeuwse stijl is ingericht maar zijn middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft. Er staat op die site ook informatie over het prachtige park.

Horeca, parkeren

Op de oprijlaan is voor deze dag een horecagelegenheid ingericht. Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale kasteel-parkeerplaats. Onze medewerkers wijzen de weg. Welkom op 10 juni!