..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Vleermuizenavond Kasteel Loenersloot

Donderdagavond 5 september staat Kasteel Loenersloot in het teken van de vleermuizen. Deze zijn regelmatig te gast in het kasteel zelf en komen in grote getale voor in het nabijgelegen kasteelpark. Op de zolder van het fraai gerestaureerde slot uit 1250 bevindt zich een vleermuizenkast, waar regelmatig gebruik van gemaakt wordt. Vleermuizen en een stokoud slot: een fraaie combinatie!

Op de grote zolder van het kasteel wordt door deskundige vrijwilligers een uiteenzetting gegeven over het vleermuizenleven in Nederland en in en rond het kasteel. Deze begint om 20.30 uur. Hierna, vanaf ongeveer 21.30 uur, gaan we het kasteelpark in om daadwerkelijk vleermuizen te zien.

De zaal is open vanaf 20.00 uur. Belangstellenden worden ontvangen met koffie of thee. De toegang is € 7,50 voor beschermers van Utrechts Landschap en € 8,50 voor niet-beschermers. Voor (gratis) parkeren is een speciale parkeerplaats beschikbaar, op loopafstand, circa 7 minuten van het kasteel. Lichtgroene borden en vrijwilligers wijzen de weg.

Reserveren is noodzakelijk op www.kasteelloenersloot.nl.