..... Klik op de titel om het gehele artikel te lezen .....

Liefdevolle, afwisselende en grappige voorstelling DAD over vaderschap

DAD van Nasrdin Dchar is een van de twee grote publieksfavorieten van het afgelopen theaterseizoen. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van het Nederlands Theater Festival waarvan de resultaten afgelopen zomer zijn gepubliceerd. Het stuk werd door de Toneeljury ook al genomineerd als een van de beste toneelstukken van theaterseizoen 2016-2017.

In het stuk vraagt Nasrdin Dchar zich af: hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd. Het vaderschap is voor Nasrdin ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders – al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding ‐ gaat hij overdragen op zijn kind?

DAD is een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over angst. Over liefde! DAD is Nasrdin’s meest persoonlijke, urgente en actuele voorstelling tot nu toe.

Nasrdin Dchar (1978) won 2011 won hij het Gouden Kalf voor Beste Acteur in de film Rabat. Hij is onder meer ook te zien in succesvolle films als Tirza, Lotus, Süskind en Wolf (winnaar van drie Gouden Kalveren). Bij het RO-theater speelde Nasrdin in veelgeprezen toneelvoorstellingen als Branden, Kust, Oedipus en Code 010.

De pers over DAD:
De Telegraaf (****): ‘Dchar spreekt in DAD recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf.’
NRC (****): ‘DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.’
De Volkskrant (****): ‘Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema’s.’

Theater Piet Mondriaan, zaterdag 16 december 2017
Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 19,00 / CJP € 13,50
Kaarten bij Readshop Abcoude, Hoogstraat 32 of via www.theaterpietmondriaan.nl

Foto: Janey van Ierland